Lär känna Nibela

Idén till Nibela uppkom i en elbil på väg från Linköping till Stockholm. Elmarknaden är komplicerad och många betalar mycket mer än vad de egentligen behöver. Så ska det inte behöva vara. Vi vill på ett enkelt sätt ge människor möjligheten att ta kontroll över och sänka sina elkostnader utan att det påverkar deras vardag. Men vi vill inte stanna där, vi vill även öka transparensen mot dig som kund och satsar därför stort på AI som visar dig elpriset de kommande sju dagarna.

Vi som grundat Nibela är tre vänner med lång erfarenhet inom företagande, energi och utveckling. Mahziar är doktorand och grundare av Östgötasvampen som odlar och levererar svamp till kunder som ICA, Lidl och Axfood. Ariana har under de senaste åren grundat och som VD drivit energikonsultföretaget Ekzel. Afshin är senior mjukvaruutvecklare. Tillsammans vill vi skapa förståelse för elmarknaden och ge konsumenten kontroll över sin elförbrukning. Därför startade vi Nibela

Vårt uppdrag

Vi vill skapa den bästa möjliga kundupplevelsen för energikonsumenter genom transparens och enkelhet. Vårt uppdrag är att förenkla din vardag och samtidigt hjälpa dig spara pengar.
Med vår digitala plattform skapar vi förståelse och hjälper dig ta kontroll över din egen elförbrukning. Varje timme köper vi el till dig som kund utan vinst, och du styr själv när och till vilket pris du vill handla el.

Nibela arbetar i realtid för att balansera energiförbrukning med produktion. Därigenom kan vi bidra till balans i elnätet. Ju fler smarta hem som är kopplade till oss, desto bättre kan vi styra och balansera. Det är tillsammans med dig som kund vi vill göra skillnad.

Målet med vår tjänst är att skapa ett energinätverk av uppkopplade hem och smarta innovationer där vi tillsammans med dig som kund driver utvecklingen framåt. Vi vill att du ska ha kontroll över din elförbrukning och elräkning. På så sätt främjar vi effektivisering i hela samhället och bidrar till en mer hållbar framtid för alla.

Vision

Vår vision är att revolutionera energisektorn och skapa en hållbar framtid genom att erbjuda smarta och innovativa lösningar för energikonsumtion. Vi strävar efter att ge människor möjlighet att ta kontroll över sin elanvändning, minska sina elkostnader och bidra till en grönare planet.